Streaming: Sykefraværsdagen 2020

En digital konferanse med temaer tilpasset krisen vi er inne iGå til bestilling

Forutsetningene for årets konferanse 28. april er dramatisk endret. Det opprinnelige programmet førte raskt til svært mange påmeldinger før Korona-krisen traff oss. Simployer Infotjenester har etter dette jobbet intenst med å sikre at konferansen faktisk blir gjennomført.

Konferansen blir heldigital, og det faglige innholdet er betydelig justert. Det som var viktige læringspunkter for en måned siden har plutselig blitt irrelevante. Alle foredragsholderne har kastet seg rundt og tilpasser sine foredrag med tematikk relevant til krisen vi er inne i.

Konferansen arrangeres som et heldags liveseminar fra Simployer Infotjenesters lokaler. Du har tilgang via din nettleser, der du har kontoret ditt 28. april. 

Du vil lære om:

Hvem passer konferansen for:

Ledere som har personalansvar og alle som jobber innen HR.

Tidspunkt:

28. april kl. 09:00-15:30 - direkte på din pc/nettbrett hjemme eller på kontoret

Hva får du med streaming direkte?
- Se konferansen direkte hjemme eller på kontoret
- Tilgang til sendingen i 3 måneder

Du trenger kun pc/mobil/nettbrett med lyd og tilgang til internett.

Pris:

Abonnentpris kr 3 450*/Ordinær pris 3 950

*Abonnentpris gjelder for alle enkeltpersoner og ansatte i virksomheter som har et løpende kundeforhold med Simployer Infotjenester på faghjelp, håndbøker eller systemer. Ta kontakt med oss på telefon 69 97 17 00 eller e-post hvis du er usikker på om du har rett på abonnentpris.

Program:

Kl. 09:00 Vår faste konferansier Yngvar Andersen ønsker velkommen


Yngvar Andersen er Sykefraværsdagens faste konferansier og PT. Han er treningsmotivator og folkekjær programleder fra NRK Puls. Dette er mannen som de siste ti årene har smilt, trent og gjort trening og en sunn livsstil både fristende og oppnåelig for veldig mange. Karen fra Sogn har en enkel, tydelig, ærlig og humørfylt måte å kommunisere på, og han holder pekefingeren veldig lavt. Yngvar mener at du bør anse trening som en jobb som må gjøres, og hans motto: "Berre gjer da", har hjulpet veldig mange ut av sofaen. Yngvar har studert på Norges idrettshøyskole.

Kl. 09:10 Permittering og ferieplanlegging under koronakrisen

Hans Gjermund Gauslaa, juridisk rådgiver HR og ledelse i Simployer Infotjenester

Vår juridiske ekspert Hans Gjermund Gauslaa vil lose dere gjennom de nye permitteringsreglene og hvordan man håndterer ferie i den spesielle situasjonen vi står i.

 • Varslingsplikt og lønnsplikt ved hel og delvis permittering
 • Permittering i forbindelse med sykefravær og omsorgsdager
 • Ferieplanlegging – hva som er viktig nå
 • Ferie ved sykdom, omsorgsdager og permittering

Hans Gjermund er en erfaren rådgiver som har vært tilknyttet Simployer og arbeidsrettsområdet siden 1996. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har 6 års erfaring som saksbehandler og byråsjef i Kommunal- og arbeidsdepartementet.

Kl. 09:45 Yngvars reseptfrie medisin: "Høyere livskvalitet gjennom fysisk og mental trening"

PT Yngvar Andersen

Yngvar vil vise hvordan fysisk trening kan være et HR-tiltak i en vanskelig tid. Isolasjon, uro, usikkerhet er krevende. Aktivisering av barn, stress og dårlig søvn suger kreftene ut av oss. Yngvar gir oss medisinen du ikke må hente på apoteket.

 • Hva kan du gjøre som arbeidsgiver gjøre for å tilrettelegge for aktivisering i en ny hverdag
 • Anbefalinger – praktiske råd
 • Praktiske øvelser
 • Rutiner og tenkesett
 • Naturen som terapi
 • Hjemmekontoret – "det perfekte treningsstudio"

Yngvar Andersen er Sykefraværsdagens faste konferansier og PT. Han er treningsmotivator og folkekjær programleder fra NRK Puls. Dette er mannen som de siste ti årene har smilt, trent og gjort trening og en sunn livsstil både fristende og oppnåelig for veldig mange. Karen fra Sogn har en enkel, tydelig, ærlig og humørfylt måte å kommunisere på, og han holder pekefingeren veldig lavt. Yngvar mener at du bør anse trening som en jobb som må gjøres, og hans motto: "Berre gjer da", har hjulpet veldig mange ut av sofaen. Yngvar har studert på Norges idrettshøyskole.

Kl. 10:15 Ta deg liten pause

Kl. 10:30 Hvordan være en ansvarlig og omsorgsfull arbeidsgiver i en krisetid

Kaveh Rashidi, lege og Peder Kjøs, psykolog

Her får du betraktninger og anbefalinger fra legen og psykologen om hva arbeidsgivere må kjenne til og ta hensyn til, når de skal håndtere medarbeiderne sine i en svært spesiell tid:

 • Du får innblikk i sykestua og konsultasjonsværelset under koronakrisen – snakker arbeidstaker om arbeidsplass og kolleger? Hvordan er arbeidsgiver viktig for den enkelte?
 • Hvordan reagerer vi mennesker på krise?
 • Kan vi forvente det samme fra medarbeiderne nå midt i en krise som i en normalsituasjon? Hvordan du som leder bør ta tempen på kollegiet.
 • Arbeidet som limet i hverdagen. Arbeid og kolleger er viktig for mentalhygiene
 • Hva bør vi tenke på, når arbeidslivet normaliserer seg igjen.
 • Ledergrepene som styrker hver og en og styrker kollegiet
 • Viktige tips for "å stå han av" - mental egentrening – lyset i tunellen

Kaveh Rashidi er lege, forfatter og universitetslektor ved Universitetet i Oslo der han selv har gjennomfør medisinsk embetseksamen. Han spesialiserer seg i allmennmedisin med grenspesialisering i psykiatri.

Kaveh er en aktiv samfunnsdebattant med jevnlige opptredener i aviser, radio/podkasts og ikke minst live på scenen. Hans hjertesaker er folkehelse, psykisk helse, kvinnehelse, evidensbasert medisin, døden og sosiale ulikheter i helse - og som allmennlege har han bred og dyp forståelse for det norske helsevesenet.

Peder Kjøs er i løpet av de siste årene blitt en av Norges mest profilerte psykologer. Han er kjent som VGs faste psykologekspert, og han som satte psykisk helse blant unge på dagsorden i den prisbelønte NRK serien "Jeg Mot Meg" og gjennom podcasten "Hos Peder".

Peder brenner for et åpent samfunn der vi tør å dele våre problemer, og har gitt ut flere bøker som har fått svært gode tilbakemeldinger.

Kl. 11:15 En liten pause

Kl. 11:25 En bra dag på jobb

Elisabeth Goffeng, PhD-stipendiat/seniorrådgiver ved kommunikasjonsavdelingen på Statens Arbeidsmiljøinstitutt

Elisabeth Goffeng vil presentere det STAMI-utviklede praktiske verktøyet som hjelper virksomheter med å utvikle arbeidsmiljøet.

 • Et praktisk verktøy hvor man ikke er avhengige av eksterne for å ta i bruk og får fullt utbytte
 • Opplegget er avhengig av at hver enkelt definerer sine spesifikke utfordringer og tiltak
 • Verktøyet er tilpasset utvalgte satsningsbransjer, men overføringsverdien er stor

Elisabeth Goffeng har forsket på helse- og sikkerhetsaspekter ved lange arbeidsdager i helsevesen og luftfart. Hun er prosjektleder for "En bra dag på jobb" - STAMIs praktiske verktøy som hjelper virksomheter med å utvikle arbeidsmiljøet.

Kl. 11:55 Ta deg en velfotjent lunsjpause

Kl. 12:30 Psykisk helse - Sammen er vi mindre alene

Wenche Fredriksen, Human Capital & Diversity Lead i Accenture Norge

Høsten 2000 møtte Wenche veggen hardt og brutalt, og var overbevist om at hun aldri ville klare å jobbe igjen. Veien tilbake til livet - og arbeidslivet - ble lang og krevende. Tilbake på arbeidsplassen, fikk hun anledning til å bruke sin innsikt til å utforme konkrete tiltak for hvordan jobbe med psykisk helse i praksis, både for å forebygge og sikre at folk som blir sykemeldt klarer å komme seg tilbake til arbeidslivet igjen.

I en verden som i dag preges av isolasjon, frykt og usikkerhet, bruker sin erfaring til å gi råd om hvordan vi kan ta best mulig vare på våre medarbeidere og legge til rette for et solid støtteapparat i en virtuell virkelighet.

 • Lære om å agere og bry seg når medmennesker/kolleger sliter
 • Hvordan komme tilbake fra sykemelding pga. psykiske lidelser – hva det er viktig at arbeidsgiver tenker gjennom og legger til rette
 • Hvordan man som arbeidsgiver og leder kan ta vare på våre medarbeideres psykiske helse i en tid med isolasjon, frykt og usikkerhet

Wenche Fredriksen er Human Capital & Diversity Lead i Accenture Norge, med ansvar for lederutvikling, organisasjonsutvikling, mangfold og inkludering. Hun er en engasjert og fargerik dame, inspirert av livets opp og nedturer. Wenche bruker gjerne egne livserfaringen til å utfordre Accenture når det er nødvendig. Hun benyttes ofte som foredragsholder om Accentures mangfold og inkluderingsarbeid både nasjonalt og internasjonalt. Wenche er utdannet statsviter fra Universitetet i Oslo.

Kl. 13:15 Sykefravær, stengte skoler og barnehager - med hjemmekontor i koronatiden

Atle Torp, juridisk rådgiver HR og ledelse i Simployer Infotjenester

Koronakrisen har resultert i den uten sammenligning største pågangen til Simployer Infotjenesters supporttjeneste gjennom over 30 år. Aldri har det vært så mange arbeidsgivere som har hatt behov for daglig faglig påfyll ettersom den ene krisepakka har avløst den andre og skapt enorme saksbehandlingsutfordringer for HR- og lønnsmedarbeidere. Atle Torp vil presentere de viktigste læringspunktene pr. utgangen av april:

 • Fravær i karantene – sykepenger eller lønn for arbeid?
 • Endrede regler for egenmelding og telling av dager i 2020
 • Krav til aktivitet ved oppfølging av sykmeldte i under koronakrisen
 • Å jobbe hjemme med barn, full lønn eller omsorgspenger?

Atle har vært med som en dyktig rådgiver og kursleder hos Simployer siden 2003. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har tidligere arbeidet i Rikstrygdeverket, og som skattejurist og rådgiver i Skatteetaten.

Kl. 14:00 På tide med en liten benstrekk og kaffepause igjen

Kl. 14:15 Systematisk HMS-arbeid ved koronapandemi, hjemmekontor og permittering

Anne Sandtorp, rådgiver HMS i Simployer Infotjenester

 • Kort intro om kartlegging, risikovurdering og tiltak
 • Viktige arbeidsmiljøfaktorer for de som fortsatt er på arbeidsplassen
 • Viktige arbeidsmiljøfaktorer ved hjemmekontor og permittering
 • Tiltak og tips for HR og ledere – hva bør du gjøre nå
 • Aldri så galt, at det ikke er godt for noe, sies det. Hva kan vi ta med oss videre?

Anne er utdannet ingeniør innen kjemiteknikk og prosesskjemi, med videreutdanning innen HMS. Anne har lang erfaring på HMS-området, og har innehatt både HMS-faglige funksjoner og lederstillinger innen landbasert Industri og bedrifts-helsetjeneste. Hun har vært rådgiver i Simployer Infotjenester siden 2011.

Kl. 14:45 Lede MENNESKER under og etter en krisetid

Tor Åge Skagestad Eikerapen, psykolog og spesialist i organisasjonspsykologi

 • Hvordan opprettholde motivasjon og engasjement i krise?
 • Hvordan lede på avstand - for eksempel over Skype?
 • Hva er normale psykologiske reaksjoner på det å stå i en krise?
 • Hvordan opprettholde den tilliten og samholdet i organisasjonen, som du vil sårt trenge når krisen er over?

Tor Åge Skagestad Eikerapen er en av landets mest brukte foredragsholdere innenfor psykologi, organisasjon og ledelse hvor han er kjent for stor innlevelse og masse humor i sine sceneopptredener. Tor Åge er spesielt opptatt av ledelse, endring og arbeidsmiljø – og hva som skal til for at mennesker har det bra på jobb, samtidig som de presterer på et høyt nivå. Han var foredragsholder også på fjorårets konferanse, da var temaet sykefraværsoppfølging av psykisk syke.

Kl. 15:30 Takk for i dag med Yngvar

Konferansedatoer

Velg sted og dato fra listen under.
Abonnementspris kr 3 450,- info_outline Ordinær pris kr 3 950,-
Avholdt Studio 28.04.2020 kl 09.00 - kl 15.30
arrow_drop_down_circle