Lønn mot regnskap

Endelig et kurs for både lønns- og regnskapsmedarbeiderenGå til bestilling

Jobber du både med lønn og regnskap?

Økonomifunksjonen er ofte delt inn i lønn og regnskap. Det er forskjellige personer som jobber med hver sin del. En lønns-, drifts- eller reisekostnad vil i mange tilfeller måtte vurderes i forhold til både regnskap, skatteplikt, skattefradrag og merverdiavgift. For å unngå at flere personer skal vurdere samme bilag, vil det være lønnsomt at en person har oversikt over de ulike reglene som gjelder.

Kurset gir en god oversikt over hvordan vanlige utgiftstyper, som reise, gaver og sponsing, skal vurderes opp mot ulike regelverk. Kurset behandler også problemstillinger som er felles for lønn og regnskap, som oppbevaringsregler og avstemming.

Kursholdere

Espen Øren

Espen startet som rådgiver hos Infotjenester i 2011. Han har en bachelor i økonomi og administrasjon, og har tidligere arbeidserfaring fra Skatteetaten, og som revisor og økonomicontroller.
Les mer om Espen Øren

09:00
Kursstart

Innledning og begrepsavklaringer

- Hva legger vi i begrepene: trekk, avgift, skatt, rapportering, fradrag, naturalytelser, refusjoner og utgiftsgodtgjørelser

Hvordan dokumentere reisekostnader?

- Utlegg gjort av ansatte og andre - Reisekostnader dekket av arbeidsgiver (Kurset omhandler ikke diettgodtgjørelse, se heller vårt kurs "Reiseregninger og reiseutgifter").

Oppbevaring av dokumenter/bilag

Vi går gjennom oppbevaringsreglene for dokumenter/bilag knyttet til: - Lønn - Reiseregninger - Personal - Toll - m.m.

12:00 - 13:00
Lunsj

Utgifter tilknyttet til kunder og forretningsforbindelser (representasjon)

- Hvordan dokumentere utgiftene? - Hvordan behandle fradrag for skatt og merverdiavgift, og eventuelt lønnsrapportering - Eksempler på bevertningsutgifter, turer, gaver og reklamegjenstander

Utgifter til velferdstiltak

- Hvordan dokumentere utgiftene? - Hvordan behandle fradrag for skatt og merverdiavgift og eventuelt lønnsrapportering - Eksempler på trening, firmaturer, sponsing, bil, firmahytter o.l.

Avstemming av lønn mot regnskap

- Avstemming av lønn mot regnskapet, A-meldingen og ligningspapirer - Praktisk eksempel - Tips for gode rutiner og frister

16:00
Kurset avsluttes

 Målgruppe

Du som jobber med problemstillinger rundt lønn, regnskap, skatt og merverdiavgift. Kurset passer også for lønnsmedarbeidere som vil lære mer om regnskap/merverdiavgift eller regnskapsmedarbeidere som vil lære mer om lønn.

 Etterutdanning

Regnskapsfører: 7 t skatterett/avgiftsrett Revisor: 7 t skatt

 Varighet

1 dag

 Mer informasjon?

Telefon: 07505 eller bruk vår epost for dine spørsmål.

Kursdatoer

Velg sted og dato fra listen under.
Abonnementspris kr 4 950,- info_outline Ordinær pris kr 5 450,-
Meld på Oslo 22.10.2018 kl 09:00 - kl 16:00
Meld på Stavanger 15.10.2018 kl 09:00 - kl 16:00
Meld på Trondheim 19.11.2018 kl 09:00 - kl 16:00

arrow_drop_down_circle