Konferanse: 21. århundrets ferdigheter

Ledelse som kombinerer tech, innovasjon og bærekraftGå til bestilling

#creativity #criticalthinking #communication #collaboration #curiousity #initiative

 

Livslang læring er kommet for å bli - likeså jakten på hvilke ferdigheter og kompetanse som skal ta oss inn i fremtiden. Dette gjelder både for ledere og medarbeidere.

21st century skills har pekt seg ut som globale nøkkelferdigheter i "det nye arbeidslivet". For å ha fremgang i dagens innovasjons drevne økonomi, trenger vi annerledes ferdigheter, kompetanse og tankesett enn tidligere (World economic forum).

Den digitale revolusjonen åpner opp for utallige muligheter for oss mennesker, men samtidig utvikles verden i en retning med miljøutfordringer, politisk uro og økende ulikheter. For å kunne løse disse utfordringene i verden, kreves det at vi alle tar vår del av ansvaret.

Målet med denne konferansen er å løfte frem betydningen av ny kompetanse og et felles samfunnsansvar ved å samle unike representanter for fremtidens tankesett og ferdigheter på programmet. De vil alle styrke og inspirere deg som leder, eller som kommende leder, i forhold til digital transformasjon og bærekraftige valg. 

Er du endringsvillig og nysgjerrig nok ift digitale muligheter? Det er ingen vits i å vente - velkommen 5. juni!

Du lærer om:

Hvem passer konferansen for:

Ledere og alle andre som ønsker å være aktive bidragsytere i "det nye arbeidslivet"

Dato/sted:

5. juni kl. 09:00-15:30 på Nobels Fredssenter i Oslo. Vis i kart.

Pris:

kr 4 450 pr. deltaker

Program:

Fra kl. 08:30 Registrering

Kl. 09:00 Velkommen med dagens konferansier

Solveig Kloppen

Vi føler alle vi kjenner Solveig – den sprudlende, morsomme og hjertevarme programlederen som beroliger Idol-deltagere, eller inviterer nye mennesker hjem på middag. Denne vinteren har vi lært å kjenne en ny og unik side av Solveig. Hun opplevde to ubeskrivelige tap av nære og kjære samtidig som hun lagde dokumentarserien "Det jeg ikke fikk sagt" om nettopp dette temaet. Hun valgte å være åpen og dele hva hun opplevde fordi døden og psykisk sykdom fortsatt er så vanskelig og privat. Vi er stolte av å ha henne som konferansier og som influenser for kommunikasjon og åpenhet om det som er vanskeligst for oss.

Kl. 09:15 Make a change: Slik skaper ledere innovasjon og vekst

Karianne U. Melleby - Director Corporate Partnerships, StartupLab

Karianne U. Melleby arbeider i StartupLab. I en verden som er i konstant endring, er hennes ambisjon å legge til rette for et tettere samarbeid mellom store bedrifter og entreprenører. Melleby har tidligere jobbet med å starte flere selskaper både hos DNB og Telenor, og hun brenner for hvordan en kan skape vekst i den digitale økonomien.

I sitt foredrag, vil Karianne gi oss svarene på hvordan vi kan jobbe med endringsledelse i praksis og skape innovasjon gjennom en fleksibel og nysgjerrig bedriftskultur.

Kl. 09:50 #ShesGotThis - en gründerreise i ubevisst diskriminering

Marie Louise Sunde – daglig leder og medgründer av #HunSpanderer og #ShesGotThis

Du har kanskje sett #Hunspanderer i sosiale medier? Etter to suksessfulle markedsføringskampanjer siden 2015, har flere store bedrifter og aktører innsett behovet for å avdekke forutinntatte og ubevisste holdninger knyttet til kjønnsbaserte stereotypier i arbeidslivet.

Marie Louise Sunde (f.1987) er kirurg med doktograd i medisin. Hun er en av grunnleggerne av Hun spanderer og selskapet AS ShesGotThis, hvor hun nå arbeider som daglig leder på fulltid. Sunde er også grunnlegger av Nexus Norge, direksjonsmedlem i Polyteknisk forening, hun er styremedlem i Advisory Board til Partnership for Change, og hun holder foredrag om likestilling innenfor arbeidslivet og helsevesenet.

I sitt foredrag lærer Marie Louise Sunde oss om hvordan man kan arbeide med avlæring av ubevisste holdninger. Ved konkrete eksempler og knusing av myter, viser hun vei for hvordan man kan endre holdninger og fremme likestilling. Resultatet gavner alle - bedre og mer lønnsomme virksomheter. 

Kl. 10:25 Pause

Kl. 10:40 Believe: Tenke det - gjøre det: mangfoldets muligheter

Leila Rossow - grunnlegger av Papillon og medlem av regjeringens integreringspanel

Rossow sitter nå i regjeringens integreringspanel og gjennom lederroller i Papillon, Catalysts og kampanjen Support Not Protect retter hun fokus mot ungdommer med innvandringsbakgrunn. Hun har bidratt i NRK-dokumentaren URO med programleder Leo Ajkic.

Leila kom fra Paris til Norge og har på få år gjennomført en reise de færreste av oss har gjort. Hun tok sykepleier studie, lærte seg norsk og grunnla Papillon samtidig som hun måtte leve med et vanskelig brudd med egen familie i Frankrike. Papillons mål er å styrke deltakere i å fortsette i utdanning og komme sin inn i arbeidslivet. Et tiltak er å gi unge innvandringsjenter egne mentorer i arbeidslivet som kan hjelpe dem "å fly".

Hun vil i sitt foredrag gi oss innsikt gjennom egne erfaringer og dele hvilke muligheter hun ser for integrering og mangfold i arbeidslivet.

Kl. 11:15 Wanted: Kvinner som former tech-selskaper

Sigrun Syverud - daglig leder og medgründer av FJONG

Sigrun har grunnlagt det bærekraftige klesdelingskonseptet Fjong og har satt flere rekorder - både i folkefinansiering og andel kvinnelige investorer. Fjong har i dag 40 000 brukere. De har planer om å tilby levering og retur av klær i hele landet samt mulighet til å abonnere et visst antall klær i måneden. Det er ikke uten grunn at Sigrun er ble kåret til årets kvinnelige gründere av Innovasjon Norge!

I foredraget vil Sigrun lære oss om hva som skal til for å bli investor i tech-selskaper, eller hoppe i det, og starte noe eget! Hvordan går man egentlig frem? I Norge utgjør kvinner kun 1 % av både startup-investorer og tech-gründere. Dette vil Syverud endre på.

Kl. 11:50 Lunch

Kl. 12:45 Lørn.Tech: Fremtidens kompetansebehov - muligheter og utfordringer

Silvija Seres - matematiker, teknolog, rådgiver og investor

Silvija Seres er landets store tech-dronning med bakgrunn i algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Oslo Børs og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter. I 2017 vant Seres årets ODA-pris, som den mest innflytelsesrike kvinnen innen IT-bransjen i Norge. Seres er opptatt av digitale framtidsperspektiver: hvordan digitalisering, robotisering og automatisering vil endre både samfunn og arbeidsliv. Hun er en populær foredragsholder, og hun er aktuell med Lørn.Tech, podcasten som har mål om å skape bedre forståelse og kunnskap om ny teknologi for alle.

I sitt foredrag, vil Silvija Seres gi oss overblikket vi trenger og lære oss mer om kompetanser og ferdigheter ledere og medarbeidere behøver for å imøtegå det nye arbeidslivet der teknologien utvikles i rasende fart.  Hvilke muligheter har vi, og hvilke utfordringer må vi løse?

Kl. 13:20 How Google works: Kultur og innovasjon hånd i hånd

Siri Børsum - Leader of Digital Transformation, Google Norway

Siri Børsum jobber som Leader of Digital Transformation i Google Norway. Den rollen fikk hun etter å ha tilbragt 3 mnd. i Sillicon Valley som Google Evangelist. Hennes primæroppgave er å bidra til å akselerere den digital transformasjonen i Norge gjennom å heve det digitale-kompetansenivået på toppledernivå på tvers av bransjer. Hun har et sterk og lidenskapelig “forhold” til digitalisering og mulighetene teknologi byr på for næringslivet. Børsum har en MA i International Business, BA i Media & Communication og 20 års erfaring fra medieindustrien innenfor salg og ledelse.

Siri sitt foredrag vil gi oss innsikt i hvordan vi med rett kultur kan skape innovasjon og nye forretningsmuligheter. 

Kl. 13:55 Pause

Kl. 14:15 Trust: Microsoft om sitt arbeid med etikk og ny teknologi

Lene Diesen - COO, Director Marketing & Operations @ Microsoft Norway

Lene Diesen er viseadministrerende direktør i Microsoft Norge med ansvar for operations og markedsføring. Diesen har bred erfaring fra IT-bransjen fra et teknologisk operativt nivå til strategisk ledelse på toppnivå - både nasjonalt og internasjonalt. Gjennom sin tid i IT-bransjen har hun fått innsikt i og erfaring fra hele verdikjeden. Hun har erfart hvordan teknologi skaper både muligheter og utfordringer i det offentlige og private næringslivet. Det siste halvannet året har hun vært med på å lede Microsoft Norge gjennom den største omstillingsprosessen i Microsoft Norges historie, fra programvareselskap til en moderne tjenesteleverandør av innovative skyløsninger. Lene Diesen har en Bachelor of Information Technology, Internet Technology fra Bond University Australia.

I foredraget vil Lene rette fokus mot de etiske sidene ved ny teknologi, som for eksempel kunstig intelligens. Microsoft har lenge flagget behovet for at bruken av kunstig intelligens må kontrolleres. Teknologien vi er i ferd med å utvikle er så kraftig, så annerledes og så nyskapende, at den kan snu opp-ned på grunnleggende rammeverk i samfunnet. Hvordan sikrer vi at den utformes og anvendes på en ansvarlig måte?

Kl. 14:50 Let’s Talk: Hvordan blir vi den beste utgaven av oss selv?

Sofaprat med Solveig Kloppen og Yrja Oftedahl - grunnlegger av podcasten Power Ladies

Yrja Oftedahl er host i podcasten Power Ladies, hvor hun intervjuer damer som utmerker seg innenfor ulike fagfelt og industrier. Yrja jobber for å løfte frem et bredt spekter av kvinnelige rollemodeller, og hun ønsker å inspirere lyttere til å skape et liv rundt noe de brenner for. Power Ladies har høstet flere gode anmeldelser, prisnominasjoner og utmerkelser på kort tid, og Yrja har nylig vunnet FNs studentpris av FN-sambandet for sitt arbeid med å fremme likestilling og mangfold i henhold til FNs bærekraftmål.

Foruten arbeidet med Power Ladies, er Yrja også innholdsskaper i Egmont People og skribent for Det Nye og Shape up Norge. Hun har bakgrunn i Community Management og entreprenørskap både fra Oslo og internasjonalt - blant annet som Community Manager i startuphuben MESH.

Ca. kl. 15:15 Vel hjem

Konferansedatoer

Velg sted og dato fra listen under.
Abonnementspris kr 4 450,- info_outline Ordinær pris kr 4 450,-
arrow_drop_down_circle