E-læring: Håndtering av sykefravær

Handlingsrom og styringsrett ved sykemeldinger


Abonnementspris info_outline kr 790,- Ordinær pris kr 990,-

Gå til bestilling
Pris eks mva

Slik håndterer du sykefravær optimalt for arbeidsgiver og ansatt

Kan man sykemeldes når man selv ikke er syk? Hva skjer med sykemeldte etter 12 måneder? Hva kan man kreve av den som er sykemeldt og av NAV?

Dette er spørsmål mange arbeidsgivere ofte stiller seg når de opplever at ansatte blir syke. Det finnes lover, regler og praksis man bør kunne, for å håndtere ulike typer sykefravær på en god og riktig måte for alle parter.

Dette er et e-læringskurs som på en pedagogisk og interaktiv måte lærer deg det du trenger å vite om sykefravær på 30 minutter.

Du lærer:

Kursholdere

Atle Torp

Atle har vært med som en dyktig rådgiver og kursleder hos Infotjenester siden 2003. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og har tidligere arbeidet i Rikstrygdeverket, og som skattejurist og rådgiver i Skatteetaten.
Les mer om Atle Torp

Du vil bli tatt igjennom følgende moduler på e-læringskurset:

- Aktuelt lovverk
- Misforståelser om sykemelding
- Når oppstår sykefravær og hva er sykefravær?
- Tilretteleggingsplikt og medvirkningsplikt
- Kontakt med lege, NAV og BHT i oppfølgingen
- Hvordan lage en god prosess for oppfølging?
- Jobb i sykemeldingsperioden
- Oppfølging i ulike praktiske situasjoner (f.eks. når fravær ikke skyldes egen sykdom, kronisk sykdom svangerskapsrelatert fravær, ansatt stiller på jobb uten å være frisk nok til å jobbe)
- Fravær fra arbeidet ut over 12 måneder
- Oppsummering og quiz oppgaver for å sikre oppnådd læringsmål

 Målgruppe

Ledere og om du jobber med HR

 Varighet

30 min

 Mer informasjon?

Telefon: 69 97 17 00 eller bruk vår epost for dine spørsmål.

Hva er e-læringskurs fra Infotjenester?

Våre e-læringskurs kan du ta når som helst. Alt du trenger er en enhet (PC / mobil / nettbrett) med nettilgang. Kursene er korte og intensive og gir derfor tidseffektiv opplæring. Tilgangen til et e-læringskurs er personlig og tilgjengelig for deg i 3 måneder etter påmelding. Du får tilgang til kurset umiddelbart.

Vi tilbyr også e-læringskurs som internkurs til enkeltkunder. Antall tilganger bestilles etter behov, og kursene kan skreddersys læringsbehov i din virksomhet. Kontakt Mariann Karlsen på tlf.415 37 705 eller epost.
arrow_drop_down_circle