GDPR - ny personopplysningslov i mai 2018

25. mai 2018 trådte det nye personvernregelverket kjent som GDPR i kraft i EU, og 20. juli 2018 trer det i kraft i Norge og resten av EØS-området. 

Et felles regelverk for personvern i Europa skal styrke europeiske borgeres rettigheter, gjøre det lettere å utveksle personopplysninger over landegrenser, styrke tillit til digitale tjenester og sikre samarbeid mellom personvernmyndigheter.

De nye lovbestemmelsene er godt nytt for den registrerte, og krever at virksomheter må ta innsamling og behandling av persondata på alvor i enda større grad enn i dag.

Infotjenester tilbyr alt du trenger å vite knyttet til personvern i arbeidsforhold, gjennom opplæringsprogram, kurs, e-læring, oppslagsverk og én-til-én fagsupport.

Aktuelt opplæringstilbud: 

Streaming: Alt om personvernerklæringer 

E-læring: Innføring i personvern for ansatte

E-læring: Grunnopplæring i personvern (GDPR)

E-læring: Personvernombudets rolle

Nye regler om personopplysninger i arbeidsforhold

Faghjelp med én-til-én fagsupport:

Les mer om Faghjelp Personvern i arbeidsforhold

Informasjon til medarbeidere og ledere:

Personvern til medarbeider/leder

(*forutsetter personalhåndbok/lederhåndbok fra Infotjenester) 

Aktuelle nyhetsartikler: 

GDPR trer i kraft 20. juli

Ny personopplysningslov vedtatt i Stortinget

Ansatte skal ha informasjon om personvern

Fortsatt mangelfull kontroll på GDPR

Ny personopplysningslov til Stortinget

Slik blir lederhverdagen etter GDPR

Justisministeren varsler mulig GDPR-forsinkelse

Må din virksomhet ha personvernombud?

Dette må HR vite om ny personopplysningslov - GDPR

Alle må forberede seg på nye personvernregler 

Hvordan behandler HRM-systemet dine ansattopplysninger?

Webinarer om ny personvernforordning

Vi har gjennomført flere direktesendte webinarer om den nye personvernforordningen. Webinarene kan du se i opptak inne i Faghjelp Personvern i arbeidsforhold

Hvis du ikke har tilgang, må du først registrere deg gratis på denne siden før du klikker på linkene og logger deg inn:  

  • done

    Norsk lovforslag på høring

    Regjeringen sender forslag til norsk lovverk som utfyller forordningen på høring. Høringsfrist 16/10-2017.

    6. juli 2017

  • done

    Gratis webinar

    Infotjenester holder et gratis webinar om GDPR med advokat Eva Jarbekk og representanter for Infotjenester.

    17.oktober 2017

  • done

    Behandling i Stortinget

    Departementet sender lovforslag til Stortinget. Lovforslaget vil inkorporere EUs personvernforordning.

    23. mars 2018

  • access_alarm

    Ny personopplysningslov trer i kraft

    Forordningen trer i kraft i EØS-området, og må følges av alle norske virksomheter.

    20. juli 2018