GDPR - ny personopplysningslov i mai 2018

25. mai 2018 trer de nye personvernreglene til EU i kraft. Et felles regelverk for personvern i Europa skal styrke europeiske borgeres rettigheter, gjøre det lettere å utveksle personopplysninger over landegrenser, styrke tillit til digitale tjenester og sikre samarbeid mellom personvernmyndigheter.

De nye lovbestemmelsene er godt nytt for den registrerte, og krever at virksomheter må ta innsamling og behandling av persondata på alvor i enda større grad enn i dag.

Infotjenester tilbyr alt du trenger å vite knyttet til personvern i arbeidsforhold, gjennom opplæringsprogram, kurs, e-læring, oppslagsverk og én-til-én fagsupport.

Aktuelt opplæringstilbud: 

Opplæringsprogram: De nye personvernreglene (GDPR) for ledere og HR

Opplæringsprogram: De nye personvernreglene (GDPR) for personvernombud

E-læring: Grunnopplæring i personvern (GDPR)

Fagdag: Nye regler om personvern og kommunikasjonsvern 

E-læring: Personvernombudets rolle

Faghjelp med én-til-én fagsupport:

Les mer om Faghjelp Personvern i arbeidsforhold

Aktuelle nyhetsartikler: 

Må din virksomhet ha personvernombud?

Dette må HR vite om ny personopplysningslov - GDPR

Alle må forberede seg på nye personvernregler 

Hvordan behandler HRM-systemet dine ansattopplysninger?

 

Webinarer om ny personvernforordning

Vi har gjennomført flere direktesendte webinarer om den nye personvernforordningen. Webinarene kan du se i opptak inne i Faghjelp Personvern i arbeidsforhold

Hvis du ikke har tilgang, må du først registrere deg gratis på denne siden før du klikker på linkene og logger deg inn:  

  • done

    Norsk lovforslag på høring

    Regjeringen sender forslag til norsk lovverk som utfyller forordningen på høring. Høringsfrist 16/10-2017.

    6. juli 2017

  • done

    Gratis webinar

    Infotjenester holder et gratis webinar om GDPR med advokat Eva Jarbekk og representanter for Infotjenester.

    17.oktober 2017

  • access_alarm

    Behandling i Stortinget

    Departementet sender lovforslag til Stortinget. Lovforslaget vil inkorporere EUs personvernforordning.

    Tidspunkt ikke avklart

  • access_alarm

    Ny personopplysningslov trer i kraft

    Den nye forordningen med eventuelle norske tilpasninger trer i kraft, og må følges av alle norske virksomheter.

    25. mai 2018