Overtidsmat


Hvilke regler gjelder når ansatte får påspandert mat når de jobber overtid?

For at arbeidsgiver skal kunne dekke merutgifter til kost for en ansatt skattefritt, må den ansatte ha hatt et sammenhengende fravær fra hjemmet på minst 12 timer. Det betyr at en person som har et kvarter reisevei hver vei til jobben, må arbeide minst elleve og en halv time før han kan få dekket overtidsmat skattefritt etter skattedirektoratets forskuddssats på 92 kroner per dag. Dersom en ansatt får dekket mer enn dette beløpet, vil det overskytende være skattepliktig.

Les mer om overtidsmat i oppslagsverket Faghjelp Lønn Info. Hvis du ikke er kunde kan du prøve gratis ved å registrere deg nederst på siden.

Faghjelp innen personal, lønn, regnskap og HMS


Har du opplevd å ha vært usikker på regelverket? Med Infotjenesters nettbaserte Faghjelp får du svar og muligheten til å kvalitetssikre dine tolkninger av lover og regler innen fagområdene personal, lønn, regnskap og HMS. Om du ikke fant svar på det lurte på eller lurer på noe mer, kan du prøve Faghjelp gratis i tre dager. Da kan du bl.a. stille spørsmål til våre fageksperter på telefon eller e-post.

Vi tilbyr Faghjelp for ditt fagområde fra 199,- pr måned. Prøv gratis ved å fylle ut skjemaet under.

Last ned gratis plansje: Skattefrie gaver i arbeidsforhold