Synliggjør godene og behold arbeidskraften

Norske arbeidstakere sutrer over lav lønn, men glemmer ofte arbeidsplassens frynsegoder.

     

onsdag 1. februar 2012

Rett før jul offentliggjorde rekrutteringsselskapet Randstad en undersøkelse som viser at seks av ti norske arbeidstakere mener de ikke får riktig betalt for jobben de gjør.

Reidun Grindal i Infotjenester er hver uke i kontakt med personalsjefer over hele Norge. Hun forteller at mange er frustrerte over at de ansatte ikke er klar over bedriftens frynsegoder som kan være ekstra ferie, lønn under utdanning, fleksibilitet, trening i arbeidstiden og firmahytter.

- Kompetent arbeidskraft er verdt sin vekt i gull i dag. Da er det synd dersom du ikke har synliggjort de unike godene du tilbyr dine ansatte. Hvis du derimot klarer det, så kan det føre til at de ikke lokkes av tilbud om en jobb med 30.000 kroner mer i året hos konkurrenten, sier Grindal.

Med en egen personalhåndbok fra Infotjenester sørger du for at all den viktige bedriftsinterne informasjonen din er samlet på ett sted. Da får du også synliggjort alle godene som er akkurat på din arbeidsplass.

Grindals teori bekreftes av en undersøkelse Institutt for samfunnsforskning utførte høsten 2005. Den undersøkelsen slo fast at frynsegoder som feriehus/hytter, utvidet rett til bruk av egenmeldinger og tilskudd til barnepass gir mer stabile ansatte. Faktisk reduserer bruk av frynsegoder sjansen for at en ansatt slutter i jobben med opptil 40 prosent.

Her er en tilfeldig rangert liste med frynsegoder som noen norske arbeidsgivere tilbyr:

- Ekstra ferie/fri med lønn
- Pensjonsordning utover lovens minimumskrav
- Full lønn ved sykmelding og lovfestede permisjoner
- Permisjon til utdanning med lønn
- Delvis eller helt finansiert treningssenter
- Lov til å trene i arbeidstiden
- Tilskudd til barnepass
- Firmahytter
- Utvidet rett til bruk av egenmelding ved sykdom
- Forsikringer
- Bedriftshelsetjeneste
- Bedriftsidrett
- Attraktiv kantineordning
- Rens og vask av tøy

Se demonstrasjon av Infotjenesters elektroniske personalhåndbok her!

Last ned gratis e-bok:
Slik velger du riktig personalhåndbok

En personalhåndbok er en effektiv måte for arbeidsgiver å kommunisere med sine ansatte. Medarbeiderne får for eksempel enkel tilgang til å selv kunne finne ut av hva som forventes av dem på arbeidsplassen, hvilke goder som er tilgjengelige og hva de har krav på fra arbeidsgiver. 

Last ned gratis her.