Ny anbefaling om bruk av hjemmekontor

Myndighetene ber igjen arbeidsgivere legge til rette for hjemmekontor og fleksibel arbeidstid der det er mulig. Målet er å redusere trykket på kollektivtrafikken.
fredag 7. august 2020
Lesetid: 1 Minutt
info

Denne artikkelen er mer enn et år gammel. Husk at regelverket endres jevnlig, og at regelverket som er omtalt kan være utdatert. For å være sikker på at du alltid har korrekt regelverk tilgjengelig, anbefaler vi et abonnement på Ekspert. Les mer om Ekspert her.

Etter smitteoppblomstringen den siste tiden, kommer regjeringen nå med nye råd og retningslinjer for å redusere smitten. 

– Jeg tror de fleste av oss har forstått nå at ferien er over, at vi må brette opp ermene fordi vi har en jobb å gjøre. Jeg sikter ikke til jobben som gir oss månedslønn og rett til fem ukers ferie. Jeg sikter til jobben vi må gjøre for å hindre at koronaviruset igjen tvinger oss til å stenge landet, sa helseminister Bent Høie på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Ber om halvering i kollektivtrafikken

Høie brukte mye av tiden på pressekonferansen til å snakke om smittefare i kollektivtrafikken. Helseministeren varslet at det kan komme råd om bruk av munnbind neste uke; samtidig som han ber arbeidsgivere og arbeidstakere om å bidra.

Her oppfordrer han arbeidsgivere til å hjelpe til.

– Vi må redusere antall reisende i rushtiden der det er trangt. Det vil kreve mye av mange. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å gå eller sykle til jobb eller skole. Vi oppfordrer alle arbeidsgivere til å legge til rette for at halvparten så mange bruker kollektivtransporten som vanlig i rushtiden. Vi oppfordrer til bruk av hjemmekontor der det lar seg gjøre. Vi oppfordrer til å forskyve arbeidstiden der det lar seg gjøre, sa Bent Høie på pressekonferansen.

Oppfordrer til samarbeid

Helsemyndighetene oppfordrer alle til å gjøre en innsats for å sikre at de som er nødt til å bruke kollektivtrafikken kan gjøre det trygt. 

– Sammen må vi gjøre det trygt for de som må bruke buss og bane i rushtiden. Det må være trygt for barnehageassistenten som må være på jobb når barna kommer. Det må være trygt for sykepleieren som skal hjem etter dagskiftet.

– Jeg opplever at ønsket om å bidra er stort både i privat og offentlig sektor, og det er jeg veldig glad for, sa Bent Høie på pressekonferansen. 

Jobber du med HR og stadig møter problemstillinger som dette?

Last ned vår gratis guide: 10 typiske problemer og løsninger for HR-medarbeidere

Del siden: