Ny anbefaling om bruk av hjemmekontor
Helseminister Bent Høie er bekymret for økt spredning av koronaviruset i Norge, og oppfordrer til redusert bruk av kollektivtrafikken.

Ny anbefaling om bruk av hjemmekontor

Myndighetene ber igjen arbeidsgivere legge til rette for hjemmekontor og fleksibel arbeidstid der det er mulig. Målet er å redusere trykket på kollektivtrafikken.

     

Etter smitteoppblomstringen den siste tiden, kommer regjeringen nå med nye råd og retningslinjer for å redusere smitten. 

– Jeg tror de fleste av oss har forstått nå at ferien er over, at vi må brette opp ermene fordi vi har en jobb å gjøre. Jeg sikter ikke til jobben som gir oss månedslønn og rett til fem ukers ferie. Jeg sikter til jobben vi må gjøre for å hindre at koronaviruset igjen tvinger oss til å stenge landet, sa helseminister Bent Høie på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Ber om halvering i kollektivtrafikken

Høie brukte mye av tiden på pressekonferansen til å snakke om smittefare i kollektivtrafikken. Helseministeren varslet at det kan komme råd om bruk av munnbind neste uke; samtidig som han ber arbeidsgivere og arbeidstakere om å bidra.

Her oppfordrer han arbeidsgivere til å hjelpe til.

– Vi må redusere antall reisende i rushtiden der det er trangt. Det vil kreve mye av mange. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å gå eller sykle til jobb eller skole. Vi oppfordrer alle arbeidsgivere til å legge til rette for at halvparten så mange bruker kollektivtransporten som vanlig i rushtiden. Vi oppfordrer til bruk av hjemmekontor der det lar seg gjøre. Vi oppfordrer til å forskyve arbeidstiden der det lar seg gjøre, sa Bent Høie på pressekonferansen.

Oppfordrer til samarbeid

Helsemyndighetene oppfordrer alle til å gjøre en innsats for å sikre at de som er nødt til å bruke kollektivtrafikken kan gjøre det trygt. 

– Sammen må vi gjøre det trygt for de som må bruke buss og bane i rushtiden. Det må være trygt for barnehageassistenten som må være på jobb når barna kommer. Det må være trygt for sykepleieren som skal hjem etter dagskiftet.

– Jeg opplever at ønsket om å bidra er stort både i privat og offentlig sektor, og det er jeg veldig glad for, sa Bent Høie på pressekonferansen.