Hvem skal gå ved nedbemanning?

Hva sier reglene om hvem som skal gå når bedriften trenger færre ansatte? Klikk på bildet for å se video (ca 2 minutter).

     

Et av de vanskeligste punktene i en nedbemanningsprosess, er hvem som skal gå. I følge arbeidsmiljøloven skal det gjøres en avveining mellom virksomhetens behov og de ulemper oppsigelsen påfører den enkelte arbeidstaker. Arbeidsgiver må tenke på mange ulike forhold når avgjørelsene skal tas. 

Infotjenesters svært erfarne rådgiver innen arbeidsrett, Torgeir A. Bjørnland, kommenterer i denne korte videoen noen av de viktigste momentene i utvelgelsesprosessen (klikk på bildet over for å spille av). 

Videoens varighet: Ca 2 minutter.

 


 

Ønsker du å lære mer om nedbemanning?

Sjekk ut vårt nettkurs "Permittering og nedbemanning". Du kan gjennomføre kurset fra egen pc, når du selv måtte ønske. Kursets varighet er ca 40 min. 

Klikk her for å lese mer om nettkurset.

 

I en nedbemanningsprosess er det viktig å ha god kjennskap til regelverket. Med Faghjelp Personal har du alltid oppdaterte forklaringer til regelverket, og kan kontakte våre rådgivere for å drøfte problemstillinger. Prøv gratis i 3 dager.