Firmabilkuppet

Dersom du skal ha firmabil, kan du spare mange tusenlapper i skatt på å velge en elbil.

     

Elbiler har tradisjonelt kun vært en valgmulighet for storbypendlere med kort avstand til jobben. I tillegg har de ikke vært mulige å ta i bruk som bil nummer én i familien på grunn av størrelse.

Kun 50 prosent av listeprisen teller
Det siste året har derimot en rekke bilprodusenter lansert elbiler som både er registrert for fire eller fem personer og har en vekt og topphastighet som egner seg for motorveien.

Hvis du skal ha ny firmabil, kan du spare mange tusen kroner på å velge en elbil.

Skattereglene fungerer nemlig slik at mens fordelsbeskatningen av en bil på tradisjonelt drivstoff beregnes ut i fra 100 prosent av bilens totale listepris, så regnes skatten på elbil kun ut i fra halve bilens verdi.

18.000 spart på ett år
Dersom du skal ha en firmabil til en verdi av 300.000 kroner, vil en vanlig bil gi deg en ekstraskatt på 3250 kroner i måneden hvis vi tar utganspunkt i en skatteprosent på 44,8. Dersom du velger en elbil, slipper du unna med bare 1680 kroner i fratrekk på lønnsslippen.

- I løpet av et helt år, sparer du dermed over 18.000 kroner på å velge en elbil til samme pris, sier lønnsekspert og rådgiver Øivind Elvestad i Infotjenester.

Lurer du på hva en firmabil vil koste deg i ekstra skatt? Her kan du teste Infotjenesters firmabilkalkulator

I oppslagsverket vårt Lønn Info finner du alt du trenger å vite om reglene ved firmabil og andre lønnsytelser.