Avviser skattefritt treningsutstyr

Kjøp av treningsutstyr til ansatte har rigide regler, mente Frp. Se hvorfor finansminister Sigbjørn Johnsen ikke vil gi skattefritak på treningsutstyr.

     

- Ansatte kan ikke bruke joggesko eller treningstøy fra arbeidsgiver i fritida uten at fordelen skal innberettes som lønn, fastslo stortingsrepresentant Gunnar Gundersen i et brev til finansministeren.

Dette synes Gundersen var rart sett i lys av utfordringen med inaktivitet, fedme og livsstilssykdommer, og effekten trening har på dette.

- Regelverket burde snarere være romslig enn rigid. Det er ikke spesielt motiverende for ansatte at de får lov å ta med treningstøyet hjem for å vaske det, men ikke bruke det i privat sammenheng. Regelverket bør moderniseres, skrev Gundersen.

Svaret fra Johnsen
I et langt tilsvar ramset Johnsen opp en rekke grunner til at det ikke blir noe generelt skattefritak på arbeidsgivers dekning av ansattes treningsrelaterte utgifter, blant annet:

- Stor forskjell på kollektive treningstiltak og utgifter til den enkelte ansattes treningsutstyr og treningskort
- Personskatt bør i framtiden heller få enklere regelverk, enn nye særordninger
- Treningsutstyr er noe lavtlønnede i mindre grad vil få dekket av arbeidsgiver, og absolutt ikke trygdede og arbeidsledige
- Det er allerede skattefritak på utgifter til trener, hallleie og utstyr til felles treningsopplegg
- Fysisk trening og treningsutstyr er meget omfattende og upresise begreper - avgrensning av skattefritak vanskelig

Digital konferanse: Den store hjemmekontordagen

Hva gjør den lange perioden med hjemmekontor med oss som arbeidstakere, ledere og arbeidsgivere? Hva bør vi være oppmerksomme på fremover? Vi gir deg viktige retningslinjer for tiden videre på hjemmekontoret i den digitale konferansen 17. desember.

Les mer og meld deg på!Last ned gratis plansje: Skattefrie gaver i arbeidsforhold