Arbeidsglede i to ord: Kollegaer og mestring
ARBEIDSGLEDE: Konferansier Ingrid Gjessing Linhave i samtale med Nils-Ingar Aadne (Nilsi) under konferansen 100% arbeidsglede. Foto: Elin Lauvås

Arbeidsglede i to ord: Kollegaer og mestring

Vi spurte deltakerne på konferansen 100 % arbeidsglede om hva arbeidsglede er for dem. To ord peker seg ut: Kollegaer og mestring.

     

Tradisjonen tro møttes flere hundre personer til konferansen 100 % arbeidsglede i Oslo i desember.

Konferansier Ingrid Gjessing Linhave ledet for tredje gang på rad deltakerne gjennom en dag med mye humor og latter, men også refleksjon, innsikt og inspirasjon.  

- Konferansen satt fokus på ulike aspekter ved arbeidsglede; fra å jobbe med å nå målene sine, til hvordan man styrer sitt eget tankesett og hvordan lek og moro kan bidra til motivasjon og bedre prestasjoner. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne, og lover at det blir 100 prosent arbeidsglede igjen også i 2018, sier Christine Hassel Kristoffersen, som er ansvarlig for Infotjenesters læringstilbud.

Hun lover at Ingrid Jessing Linhave blir med også neste år.

Hva gir deg arbeidsglede?

På konferansen fikk deltakerne anledning til å fortelle hva som gir dem arbeidsglede med inntil 3 ord. Mange deltakere var innom standen og svarte, og det har resultert i ordskyen nedenfor.

Ordskyen ble presentert på storskjermen på slutten av konferansen, og skapte stor glede og interesse.

Kollegaer og mestring

De to ordene som skiller seg ut på ordskyen er kollegaer og mestring. Men også utfordringer, oppgaver, samarbeid og humor er ord som nevnes ofte. Det overrasker ikke Infotjenesters strategiske HR- og ledelsesrådgiver Hege Greaker.

- Dersom man definerer arbeidsglede som å være indre motivert, ha en lidenskap for arbeidsoppgavene, føle tilhørighet og identifisere seg med virksomheten, handler arbeidsglede for meg først om et godt arbeidsmiljø, å være en del av et fellesskap, ha gode kollegaer, og en leder som viser tillit, involverer, oppmuntrer og anerkjenner, sier Greaker.

Viktig med selvbestemmelse

Greaker sier andre viktige områder som påvirker arbeidsgleden er selvbestemmelse i jobben og å ha passe med utfordringer så man har mulighet til å vokse og utvikle seg både faglig og personlig.

- Alle disse områdene er drivere for indre motivasjon, som igjen fremmer ekstrarolleadferd, som gjør at får lyst til å bidra utover det som er forventet. Indre motiverte medarbeidere gjør mindre feil og er mindre syke, sier Greaker.

LES OGSÅ: Hege Greaker har skrevet en bloggpost på leder.no hvor hun går nærmere inn på betydningen av bygge indre motivasjon.

Last ned gratis e-bok:
Slik velger du riktig personalhåndbok

En personalhåndbok er en effektiv måte for arbeidsgiver å kommunisere med sine ansatte. Medarbeiderne får for eksempel enkel tilgang til å selv kunne finne ut av hva som forventes av dem på arbeidsplassen, hvilke goder som er tilgjengelige og hva de har krav på fra arbeidsgiver. 

Last ned gratis her.