Antall nye AS opp 70 prosent

Antall nye AS opp 70 prosent

Fra 1. januar gjorde regjeringen inngangsbilletten til å starte AS billigere. Det har ført til en AS-boom.

     

I løpet av årets tre første måneder har det blitt registrert 7.000 nye aksjeselskaper i Norge. Det er en oppgang på nesten 70 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Finansavisen.

Oppgangen kommer trolig som et resultat av at regjeringen ved næringsminister Trond Giske fra og med 1. januar 2012 har gjort det betraktelig enklere å etablere et AS da kravet til aksjekapital har blitt satt ned fra 100.000 kroner til 30.000 kroner.

- Det er tydelig at mange gründere har latt seg inspirere til å starte ny næringsvirksomhet, og regjeringens nye regler har gjort det enklere å registrere et aksjeselskap, sier administrerende direktør Frode Berg i AAA Soliditet til Finansavisen.

Flertallet velger revisor
I 2011 gjorde regjeringen det også valgfritt for små aksjeselskaper å benytte seg av revisor, så fremt de både har en driftsinntekter på under fem millioner kroner, balansesum under 20 millioner kroner, under 10 ansatte og ikke er et morselskap.

Likevel velger det store flertallet av de nyetablerte selskapene å benytte seg av revisor. Ifølge Finansavisen gjør hele 80 prosent av selskapene med under 40.000 kroner i egenkapital å gjøre nettopp det. Blant større bedrifter med aksjekapital som tilfredsstiller det gamle kravet på 100.000 kroner, er andelen betydelig lavere, på rundt 44 prosent.

Last ned gratis e-bok:
Slik velger du riktig personalhåndbok

En personalhåndbok er en effektiv måte for arbeidsgiver å kommunisere med sine ansatte. Medarbeiderne får for eksempel enkel tilgang til å selv kunne finne ut av hva som forventes av dem på arbeidsplassen, hvilke goder som er tilgjengelige og hva de har krav på fra arbeidsgiver. 

Last ned gratis her.Last ned gratis e-bok: HMS for ledere